Friday, October 10, 2014

[ESP Shaklee] ESP dan Isoflavone untuk kulit gembu, lembut dan mulus!


Betul ke ESP boleh tukarkan kulit kita jadi gebu, lembut dan mulus? Macam tak percaya je ESP Shaklee ada banyak sangat fungsi!

Betul! Kalau tak percaya, jom baca penerangan dan bukti saitifik serta kajian yang menyokong statement ni :) Kalau masih tak percaya lagi, jom cuba dan rasai sendiri! Kalau tak nampak perubahan depan mata dan tak gosok sendiri pipi lembut, macamana nak percaya kan?

Phytoestrogens


Kalau dalam istilah sains, 'phyto' bermaksud mimik atau menyerupai. ESP kaya dengan phytoestrogen iaitu bahan yang menyerupai sejenis hormon wanita iaitu Estrogen. Phytoestrogen ini dipanggil Isoflavone. Isoflavone pula ada banyak jenis. Ada 3 jenis isoflavone utama yang dijumpai dalam kacang soya iaitu Genistein, Daidzein dan Glycitein. Isoflavone bertindak seperti estrogen namun pada tahap yang rendah. Ramai tidak tahu walaupun estrogen adalah hormon wanita, ia juga dijumpai dalam tubuh lelaki dalam kuantiti sedikit. Maksudnya, kaum lelaki tidak perlu bimbang mereka akan bertukar menjadi perempuan sekiranya minum air soya atau ESP :)


Estrogen dihasilkan oleh ovari atau kilang telur setiap wanita. Penghasilan estrogen akan berkurang seiring dengan peningkatan usia dan akan berhenti apabila seorang wanita capai menopaus. Tanda-tanda penuaan kulit akan mula kelihatan disebabkan oleh hormon estrogen yang semakin berkurang.

Isoflavone dalam ESP Shaklee membantu wanita mengatasi masalah ini.

Bagaimana Isoflavone dalam ESP menghasilkan kulit cantik?


  1. Membuatkan kulit lebih anjal dan merangsang penghasilan kolagen. Kedutan terutamanya di ekor mata akan berkurang :)
  2. Melembutkan kulit dan memberikan efek kulit gebu
  3. Mengecilkan liang pori
  4. Memperbaiki sel sel rosak akibat jerawat dan pendedahan kepada radikal bebas
  5. Mengurangkan jeragat
  6. Melambatkan penuaan kulit!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312494/
http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21778

No comments:

Post a Comment